|

Wederopbouwbier Persbericht

Het nieuwe bier, voor het eerst te verkrijgen deze zomer, heet Wederopbouwbier (editie Summer Ale 21) en is een bier als geen ander bier. Niet alleen om de smaak maar ook om de betekenis en het doel.

Het bier wordt zowel in Enschede (bij Brouwerij Rigtersbier) als in Rotterdam gebrouwen. Het eerste Wederopbouwbier is een blond ‘Summer Ale’ gebrouwen met citroenmelisse en pleuriskruid en heeft een alcoholpercentage van 4.5 – 5.0 %.

Wederopbouwbier Summer Ale 21 wordt uitgebracht onder het geheel nieuwe Rotterdams biermerk Roffa Birra en onder het klassieke label Hengelo Bier. Respectievelijk in blik en op de fles. Beide in oplages van 1000 liter, 3000 units, verpakt per 24. Op woensdag 5 mei hing de vlag uit want op die dag werd het eerste brouwsel van Wederopbouwbier gebrouwen bij Brouwerij Rigtersbier! Ongeveer 2e week juni is het dan klaar om op fles af te vullen.

Zowel Rotterdam als Hengelo zijn ‘wederopbouwsteden,’ vanwege de wederopbouw na de schade ontstaan de tijdens de Tweede Wereldoorlog. Maar we hebben het hier natuurlijk over een hele andere wederopbouw. Namelijk de post-corona wederopbouw van de evenementenbranche en de onafhankelijke horeca in 2021 en 2022.

Wederopbouwbier wil evenementen en activiteiten aanjagen in de horeca. Lokale ambassadeurs moeten gaan helpen met het aanjagen van het succes van Wederopbouwbier.

Download publiciteitsfoto van de brouwdag

Vergelijkbare berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.